Visuele ‘muur van solidariteit’ rond Igor Tuleya

Met de campagne #aWallBehindIgor hebben Europese collega’s een ‘muur van solidariteit’ gevormd rond de Poolse rechter Igor Tuleya.  Een indrukwekkende collage maakt die morele steun zichtbaar.

Vrienden van Rechters voor Rechters,

Veel dank voor jullie foto’s naar aanleiding van onze oproep. Elke foto vormt een digitale steen van de muur van solidariteit rond onze Poolse collega Igor Tuleya. Het is mooi dat we op deze manier samen met de Nederlandse Vereniging voor Rechtspraak vorm hebben kunnen geven aan onze ‘moral support’.

Klik op de afbeelding voor het originele formaat.

En dat is ook enorm gewaardeerd, zo schreef Dorota onze contactpersoon bij Iustitia maandagavond laat in reactie: “The pictures are really incredible! Now I finally have the time to download them and enjoy our solidarity!

Op 8 juni zijn door Rechters voor Rechters ook brieven afgegeven bij de Poolse Ambassade en de EU-vertegenwoordiging in Den Haag.

Het online-event ‘Europe for Poland: Today Tuleya – Tomorrow You’ is na te kijken via deze link.

Jullie hebben op deze site kunnen lezen dat op dinsdag 9 juni de immuniteit niet is opgeheven. Dat is mooi, maar zoals Tuleya in zijn videobericht ook zegt: ‘It should not make us less vigilant’.

Wij blijven zijn zaak uiteraard volgen.